ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αριθμός πλαισίου: που θα το βρω και τι σημαίνει;

Αριθμός πλαισίου: που θα το βρω και τι σημαίνει;

Ο αριθμός πλαισίου ή αλλιώς VIN (Vehicle Identification Number) αποτελεί την ταυτότητα του αυτοκινήτου σας. O αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου είναι μοναδικός και αποτελείται από 17 χαρακτήρες, κεφαλαία γράμματα & αριθμούς, που λειτουργούν ως μοναδικό χαρακτηριστικό για κάθε αυτοκίνητο. Με μόλις 17 χαρακτήρες μπορείτε να μάθετε πολύτιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας.

Που χρησιμοποιείται ο αριθμός πλαισίου;

Ο αριθμός πλαισίου αναγνωρίζει το όχημα με μοναδικό τρόπο. Έχοντας τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες όπως από την ημερομηνία ή τον τόπο κατασκευής του οχήματος, έως τον τύπο κινητήρα που χρησιμοποιείται και τα κρύσταλλα που ταιριάζουν στο αμάξωμα.

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν και ανανεώνουν διαρκώς τα μοντέλα αυτοκινήτων, ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου αποτελεί τη μοναδική πηγή πληροφόρησης για όλες τις εργασίες που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν στο αυτοκίνητό σας.

Που θα βρω τον αριθμό πλαισίου;

Ο αριθμός πλαισίου βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο σε κάθε αυτοκίνητο. Οπότε ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βρείτε το αριθμό από την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.

  • Στις πράσινες άδειας κυκλοφορίας ο αριθμός πλαισίου βρίσκεται στο πεδίο (Ε).
  • Στις λευκές άδειες κυκλοφορίας θα βρείτε το πεδίο ΑΡ.ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Τι σημαίνει το κάθε ψηφίο του Αριθμού Πλαισίου;

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τι σημαίνει το κάθε ψηφίο του Αριθμού Πλαισίου του αυτοκινήτου σας:

Αριθμός πλαισίου: που θα το βρω και τι σημαίνει;